Čištění škrtící klapky

Octavia Mpi - čištění škrtící klapky. Klapku je potřeba čistit šetrně aby se nepoškodila. Po nanesení čističe používejte měkký kartáč nebo kartáč, který pečlivě odstraňuje zbytky nečistot, pak je škrtící klapka dále vyčištěna vzduchem z kompresoru. Ako čistiť filter vzduchu a škrtiacu klapku? AUTOvKELLY Sanie z času na čas potrebuje pozornosť.


Znečistený sací systém motoru nerobí dobre. Vyčistiť ho nie je na väčšine áut nič. Hotfix spočívá v zakoupení spreje na čištění škrtící klapky za ca Kč 20-.


Sprej se nastříká shora do škrtící klapky podle návodu výrobce spreje. Servisy to takhle často dělají. Bohužel se tak podaří odstranit jen některé nečistoty a odolné nánosy nebo svinstvo na spodní straně klapky tam zůstanou, takže tento postup, ačkoli je rychlý, vede jen s. Vozidlo chcípalo při startu i na volnoběh, nedrželo otáčky a zahlcovalo se.


Diagnostika ukázala chybu na barometrickém čidle, čili bylo téměř jasné, že jde o přívod vzduchu. Vypněte motor vozidla a zajistěte ho před pohybem. Aby mohla být přístupná, musíte nejdříve demontovat gumové těsnění (viz. první obrázek), které je uchyceno na liště.


Tuto těsnění vytáhnete směrem nahoru. Přesněji - stále se hovoří o čištění klapky , což jsem původně nepochopil, jaký význam má čištění toho pohyblivého plíšku - klapky. Nyní jsem za chodu motoru vyčistil HRDLO sání od černé mastnoty, která při zastaveném motoru není vidět. Tady už bych chápal, že to je významné.


Čištění škrtící klapky

Použití hadříku s rozpouštělem asi není tak odborné, jako nějaký spray. Vlastní čištění jsem dělal štětečkem a technickým benzínem, který usazeniny z tělesa klapky odstranil, ale zároveň nepoškodil těsnící tmel kolem klapky. Ta nadále těsní (zkoušeno nalitím tech. benzínu na klapku - po minutě jen nepatrný průsak). Jen připomínám, že ten gumový silentblok.


ProTec (5ml) Čištění škrtících klapek Šetrně odstraňuje veškeré nalepené zbytky jako: pryskyřice, olej, mazlavé povlaky a znečištění na škrtících klapkách a sacím potrubí. Pokud ale nastartujete a necháte motor běžet na volnoběh, řídící jednotka udržuje motor ve volnoběžných otáčkách a tehdy je aktivována volnoběžná pozice klapky. Vysoce účinný přípravek pro efektivní a šetrné čištění škrtících klapek i karburátorů. K čištění škrtících klapek a sání benzinového motoru slouží speciální chemické čističe ve spreji jako je například ten od výrobce Xenum INTAKE PRO.


Tento sprej je vhodný na čištění škrtící klapky i sání motoru bez demontáže. Přípravek se aplikuje přímo do sání motoru za jeho chodu. Vlasntosti: efektivně a okamžitě odstraňuje nečistoty v systému.


Základní nastavení šrtící klapky Vytvořeno: 19. Před základní nastavením přečtěte a popřípadě vymažte. Provádí se při zahřátém a vypnutém motoru. W Po delší době se vrháme na porci návodů pro vaše podzimní období v dílnách. Chcete-li demontovat sestavu škrtící klapky , budete potřebovat: Odstraňte zvlnění z krytu vzduchového filtru.


Ještě jsem nikdy nečistil škrtící klapku, a tak mám trochu obavy se do toho pustit. Všude píšou že je to jednoduché, můžu n. Pokud se něco liší, nemusíte se panikati. Re: škrtící klapka- čištění Příspěvek od Zeppelin čtv 03. TSI Přihlaste se, pro slededování tohoto Sledující 2.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě