Čištění mosazi

Čištění mosazi

Prvním krokem při čištění mosazi by mělo být odstranění prachu pomocí měkkého hadříku. Až mosaz oprášíte, nachystejte si vlažnou vodu s trochou jemného prostředku na mytí nádobí a namočte si do něj jemný bavlněný hadřík. Vyždímejte ho tak, aby byl jen mírně vlhký a jemně s ním otřete povrch mosazného. V minulosti bylo v domácnostech mnohem více předmětů z mosazi a proto její čištění bylo dosti obvyklé a také existovalo mnoho osvědčených domáckých receptů.


Dnes mosazi v domácnostech ubývá, ale jednou z. Technika čištění mosazi. Jelikož je mosaz velice křehká na poškození povrchu, musí se tomu přizpůsobit i technika čištění. V žádném případě byste neměli použít hrubou sílu.


Tu by měla nahradit něžnost a zejména trpělivost. Je možné, že velice znečištěný předmět bude potřebovat opakované čištění než. Komerční leštidla a čističe kovů jsou při čištění a leštění pozlacených a mosazných lamp také velmi účinné.


Jeden z nejlepších čističů mosazi a leštidel pozlacených a mosazných lamp je WD-40. Jedná se také o rychlý a velmi účinný způsob. Vše, co musíte udělat, je nanést na pozlacenou nebo mosaznou lampu. K čištění mosazi jsou dostupné nejrůznější přípravky na chemické bázi.


Je spolehlivý, ale počítejte s nepříjemným zápachem. Naneste ho na znečištěný mosazný předmět a pomalu jemným hadříkem začněte leštit. Stejným způsobem můžete mosaz vyčistit pomocí Silichromu.


Chemické čištění mosazi. Nejčastěji se na čištění mosazi používají různé chemické prostředky. Nejznámějším z nich je Sitol, jejž není problém sehnat v kdejaké drogérii. Než začneme mosazné komponenty čistit, musíme je oddělit od ostatních částí nábytku či dveří.


Sitol není ke kůži zrovna mírumilovný. Naštěstí je snadné měděné předměty vyčistit s pomocí několika věcí, které pravděpodobně již máte doma. Dozvíte se jak vyčistit špinavé mince, pouze za pomoci kuchyňských potřeb.


Nejlépe se takto čistí padesátikoruny a cizokrajné peníze především měděné. Diskuze k: Aurex k čištění barevných kovů ,zlata, stříbra, mědi, mosazi , bronzu 2ml Tato položka nebyla doposud diskutována. V zásadě rozlišujeme čištění mechanické (např. odstraňování nečistot vodou štětečkem, čištění hadrem, gumování nečistot apod.) a čištění chemické (mýdlo, kyseliny, saponáty, zubní pasta, použití speciálních přípravků na čištění kovů). Sidolem, odstraňujeme nečistoty hadrem, na.


Domácnost je pro mnohé z nás jejich svatyní. Na čištění mosazi pokapejte suchý hadřík směsí ze stejných dílů soli a mouky s octem. Skleněné, porcelánové i kovové svícny vyčistíte od zbytků vosku a parafínu, když je ponoříte do studené vody, kterou zahřejete na bod varu. Potřebujete očistit měděné obložení varny ve vašem pivovaru, madlo zábradlí z mosazi.


Povrch barevných kovů je ovlivňován při samotném zpracování, ale též kontaminací při používání v prostředí, kde se uplatňují. Měď je velmi hezkou ozdobou domácností. Většinou vystupuje ve formě různých kování, ale často výjimkou nejsou ani různé větší či menší předměty, včetně šperků, které bývají tepané a bohatě zdobené.


Pro jejich základní údržbu většinou stačí je pořádně umýt horkou vodou s přidáním. Jako ochrana před odzinkováním se doporučuje používat mosazi s méně než zinku, snižovat oxidační schopnosti okolního prostředí, použít legované mosazi , nebo zrychlit proudění okolní vody. U starožitností z mosazí je z estetického hlediska patina nežádoucí. Je obdivována hlavně ve vyleštěném.


Vnitřky jsou trochu ošoupané, mají rýhy a ďolíčky od závaží, jak jsem předpokládala. Měď může vypadat moc krásně, zejména když je hladká a naleštěná. Taky zůstalo několik flíčků, asi od vody.


To už dále řešit nebudu, i když brusnou pastou by to.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě