Čistič mosazi

Čistič mosazi

Mosaz je slitinou zinku, mědi a někdy i jiných kovů. Věřte nebo ne, ale i vaše spíž může obsahovat účinný čistič mosazi. Efektivně vyčistit babiččinu mosaznou konvici může kyselina citrónová, ocet se solí, olivový olej nebo kečup. Kyselina citrónová - kyselinu citrónovou má ve sp. Jeden z nejlepších čističů mosazi a leštidel pozlacených a mosazných lamp je WD-40.


Jedná se také o rychlý a velmi účinný způsob. Vše, co musíte udělat, je nanést na pozlacenou nebo mosaznou lampu vrstvu přípravku WD-a nechte přípravek působit asi – minut. Pozlacené nebo mosazné lampy. K čištění mosazi se výborně hodí přípravek Sitol (dříve Sidol), který je běžně k dostání například v drogeriích. Pamatujte na svou ochranu a při čištění používejte gumové nebo latexové rukavice.


Na mosazné části naneseme přípravek a necháme. Další možností je namočení mosazi do horké vody s jarem na hodin a pak následné přeleštěni (nejlépe nějakým prostředkem na leštění kovů). A do třetice můžeme mosaz ponořit do olivového oleje na několik hodin a poté ji hadříkem jemně přeleštíme – tento způsob se hodí na čišění různých hodně zdobených předmětů, protože je při něm nulové. Na čištění mosazi pokapejte suchý hadřík směsí ze stejných dílů soli a mouky s octem.


Skleněné, porcelánové i kovové svícny vyčistíte od zbytků vosku a parafínu, když je ponoříte do studené vody, kterou zahřejete na bod varu. Rady našich babiček jsou neskutečné. Jedlá soda a kypřící prášek do pečiva jsou neskutečný pomocníci v domácnosti. Měď může vypadat moc krásně, zejména když je hladká a naleštěná.


Naštěstí je snadné měděné předměty vyčistit s pomocí několika věcí, které pravděpodobně již máte doma. For decades Parkside has been a trusted tile source to the UK contract market. We help designers, architects, contractors and developers specify contemporary porcelain, ceramic and natural stone tiles for every type of project – from restaurants and hotels to civic buildings and high-end homes. Our Chelsea, Clerkenwell, Leicester and. Vyzkoušejte to sami – najděte v domě mosazné kování, které je zašlé.


Odpojte plastovou trysku z plechovky WD-a nasaďte ji na hubici. Nastříkejte malé množství na jemnou čistou látku a naneste kruhovým pohybem na zašlou mosaz. Budete se divit, jak přípravek funguje jako účinný čistič mosazi.


Jako čistič mosazi použijeme Sitol, který je dostání běžně v drogeriích. Nejdříve ale kliku, nebo jakýkoliv jiný mosazný předmět, rozebereme na jednotlivé. K obnovení vzhledu u nenalakovaného předmětu z mosazi nestačí pouhé umytí. Ruce je vhodné si chránit chirurgickými (latexovými) nebo gumovými rukavicemi. Po cca minutách očistíme hadříkem a. Mosazné předměty časem získají patinu, která jim ale nesvědčí.


Původní lesk jim navrátí kombinace bílého octa nebo citronové šťávy a soli. Houbu namočte do octa a posypte solí. Mosazný předmět zlehka vyčistěte, omyjte vodou a ihned osušte měkkým hadříkem.


Tekutý čisticí prostředek na barevné kovy – zlata, stříbra, mědi, mosazi , bronzu Použití: Drobné předměty (řetízky, prsteny, náušnice - bez kamenů) ponořte na až minuty do nádobky s čistícím přípravkem. Pak čištěný předmět vytáhněte pinzetou, opláchněte důkladně vodou, osušte, případně měkkým. Interactive online play.


Thousands of past puzzles to choose from.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě