Harpagofyt

Kvůli tvaru svých plodů se často nazývá ďáblův dráp nebo čertův spár. Tato sukulentní rostlina tvoří rozsáhlý kořenový systém, který se využívá pro své léčebné účinky. It is a perennial, tuberous plant with annually produced creeping stems.


The above-ground stems emerge after the first rains and die back during droughts or after frosts. The stems grow from a persistent primary tuber and several secondary tubers (the harvested organs) grow.

Files are available under licenses specified on their description page. Sukulent tvoří plazivé výhonky a kvete velmi líbivými trubkovitými květy obvykle tmavě růžové barvy. Plody jsou obdařeny háčky, zřejmě díky nim si rostlina získala přízviska „ďábelský“ nebo „čertův“. U nás ho však len tak ľahko nezoženiete.


Táto zaujímavá suchomilná rastlina pochádza z južnej a juhozápadnej Afriky, rastie aj na savanách Kalahari a Namíbie. Kvitne v lete, na južnej pologuli je to september až apríl. Tato zajímavá suchomilná rostlina pochází z okrajů pouště Kalahari v jižní Africe.


Rostlina vytváří plazivé výhonky, odtud také pochází její druhový název.

Harpagofyt u nás ovšem jen tak snadno neseženete. Listy jsou jednoduché, vstřícné, asi cm. Harpagophytum procumbens in the Germplasm Resources Information Network (GRIN), U. Department of Agriculture Agricultural Research Service. Afrikaans: Duiwelsklou, Kloudoring čeština: harpagofyt ležatý Deuts.


Tradiční, lidové využití. Této bylině je přisuzován protizánětlivý (antiflogistický) a analgetický, diuretický účinek. Byl využíván při revmatických bolestech, zánětu kloubů , bolestech na hrudi, ústřelu, bolest za případně při bolestech svalů. Napomáhá vylučování kyseliny močové. Třezalka Apomedica 4mg tvrdé tobolky 3. Drmkový plod Apomedica – mg potahované tablety 4. Charakteristické jsou pro ni plazivé výhonky s jednoduchými listy.


Je drobného vzrůstu a vytváří výhonky, které se plazí po zemi. Má jednoduché laločnaté listy, asi čtyři centimetry vysoké. Kvete převážně v létě, avšak na jižní polokouli se může svými kvítky chlubit od listopadu do dubna. HARPAGOFYT LEŽATÝ (ĎÁBLŮV DRÁP), mlNature´s Answer (Holistické bylinné kapky s extraktem, bez alkoholu.) HARPAGOFYT LEŽATÝ (ĎÁBLŮV DRÁP), Doplněk stravy Holistické bylinné kapky s extraktem, bez alkoholu.


Podporuje normální trávení, chuť k jídlu a normální stav kloubů a šlach.

Složení: harpagofyt ležatý. Nejoblíbenější léky, které pomáhají proti artróze jsou Condrosulf, Olfen, Geladrink a Flector Ep. Nakupujte léky z pohodlí domova.


Krmivo a vitamíny pro koně) Hodnocení produktu:. Harpagophyt), naše favorizovaná bylinka pro každého koňského důchodce a koně se záněty pohybového aparátu, artózou, jinými. Léčivou látkou je suchý extrakt z harpagofytového kořene.


Jedna potahovaná tableta obsahuje: 6mg Harpagophyti radicis extractum siccum - : extrahováno.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě