Redukční ventil k bojleru

Proč se dává k bojleru redukční ventil u přívodu studené vody? Má snad chránit redukční ventil bojler před tlakovými rázy? Montuje se při velkém tlaku v hlavním vodovodním řádu nebo při velkých výkyvech tlaku. Snižuje tlak podle nastavené hodnoty.


Možnost připojení manometru.

Maximální vstupní tlak je barů. Klidně může být špatný ventil , nicméně, zkuste snížit teplotu vody v bojleru a pravděpodobně se problém zmenší, nebo i odstraní. Jinak dobré řešení je k bojleru připojit samostatnou expanzní nádobu a problém bude trvale odstraněn. Velikost expanzky je závislá na velikosti bojleru. Jak ukazují výsledky v tab.


Jen pro zajímavost, každý pojistný ventil u bojléru je kombinace se zpětným ventilkem ( dojde-li k vypuštění rozvodů studené vody došlo by samospádem k poškození horkou vodou, vodoměru případně splachovače atp ). V praxi se výtok z poj. Tento výrobek je navíc vybaven průběžným pístem a.

Redukční ventil k bojleru provozní tlak až 5bar, max. Tatramat (eov150) byl k němu i pojistný ventil , ale měl jsem vysoký tlak vody, takže jsem nechal namontovat redukční. DNK ventil pojistný k bojleru - 8bar KRAMER 2Kč s DPH Koupit Kat.


Slouží k odvedení zvýšeného objemu vody při ohřívání a ke snížení tlaku, který při ohřevu vzniká v nádobě. Provoz bojleru a otázky, které od našich zákazníků často dostáváme. Ovšem lepší řešení je nainstalovat mezi bojler a pojistný ventil expanzní nádobu.


Zvláštní pozornost nutno věnovat pojistnému. Neměl jsem ale ty se zpětnou klapkou, a-nebyl tam samozřejmě redukční ventil , takže se tak jednou ročně stalo, že při extrémním nárůstu tlaku v řadu začal ventil hlasitě upouštět. Poistný ventil u bojleru nie je nijak zvlášť namáhaný komponent a nie je dôvod pre jeho opotrebenie. V prípadov inštalácie jeho životnosť presahuje životnosť bojleru.


Ak netesní už druhý kus v krátkej dobe, chyba je vo vode. Piesok a iné nečistoty. Namontovať filter alebo drobnou zmenou na krátkom úseku, zväčšiť prierez potrubia, klesne rýchlosť a fungovať to. Pojistný ventil k bojleru zapojení Instalace pojistných ventilů a jejich napojení na odtokové potrubí.


Chyba při provedení zapojení zásobníku teplé vody. Tlakový ohřívač 5l pod umyvadlo - lze natvrdo.

Pro vyšší vodovodní tlaky je nutn. Pojistné ventily, Topenářský materiál, Sortiment, Sagittarius. Prohlédněte si náš katalog v pohodlí vašeho domova. K dispozici jsou také katalogy našich partnerů.


Hledáte bojleru pojistny ventil ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo. Když by to kapalo jenom v době nahřívání boileru, tak je to důsledek zvětšování oběmu vody. Jestli to kape trvale, tak je pojistný ventil vadný, nebo je tam.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě