Roztok na čištění stříbra

Roztok na čištění stříbra

POZOR dávejte na lepené šperky. U šperků, u kterých bylo pro uchycení perly nebo kamene použito lepidlo, nedoporučujeme tuto metodu čištění používat. Mezi další metody které můžeme použít doma, ale nejsou tak úspěšné patří namáčení stříbra na několik do koly nebo na čtvrt hodiny do vody s octem (přibližně jedna lžíce na jeden litr). V drogerii zakoupíme lahvičku Čistič stříbra , ve které je kapalný roztok na čištění stříbra , asi tak na celý rok, tedy pro všechny stříbrné šperky, co máte v rodině.


Pokud chcete vyčistit stříbrné lžíce, lžičky, vidličky, tak si zakupte na čištění , či spíše vykoupání vašeho domácího kuchyňského stříbra raději čističe tři. V drogeriích, zlatnictvích i jinde můžete koupit speciální přípravky na čištění stříbra. Jedná se o roztok , který pořídíte od Kč. Zakoupíte jej zde a zde v e-shopu. Dá se pořídit speciální vata Auron, která slouží k čištění zašedlého stříbra.


Klenoty jednoduše vyčistíte. Roztok na čištění stříbra je báječným pomocníkem při postříbřování a leštění starožitných předmětů. Dokonale zakryje barvu mědi a mosazi, neloupe se.


Pro navrácení původního vzhledu stříbra si připravíme roztok sody s vlažnou vodou. Podezření na poškození plodu v těle matky. Na dcl vody připadá lžíce sody. Pro získání většího lesku si můžeme vypomoci zubním kartáčkem.


Jednoduchá rada na čištění stříbra zní: použijte klasický mycí prostředek na mytí nádobí v kombinaci s octem. Kategorie obsahuje účinné prostředky určení k čištění stříbra. Mezi oblíbené pomůcky na čištění stříbra patří hadřík s jednoduchým použitím, nebo čistící roztok na stříbro.


Pro čištění porcelánu, skla a drobných kovových předmětů ve vetšině případů dostačuje obyčejná voda s trochou saponátu, případně roztok vody a sody na praní. Je potřeba si uvědomit jednu velice důležitou věc: ultrazvuková čistička velice dobře čistí nečistoty které nejsou na čištěném předmětu vázány chemicky. Přípravek je určen k čištění povrchu kovů - zlata, stříbra , mědi, mosazi a bronzu. Přečtěte si rady a zkušenosti na téma Čištění stříbra se zirkony když ultrazvuk.


Bojím se je nějak máčet do roztoků , aby ty zirkony nevypadly. Než se pustíte do čištění , připravte si vhodný roztok. Obyčejná voda na zčernalé stříbro bohužel stačit nebude. Klasická utěrka čištění stříbra – 30x24cm. Stejné jak u měděných mincí.


Roztok na čištění stříbra

Pokud máme stříbra více, tak stejný roztok můžeme použít několikrát, jen s každým dalším čištěním se rychlost a síla čištění budou zmenšovat. Pokud už roztok nefunguje vůbec, tak vytvoříme nový – s tím, že je nutné vyměnit i alobal. Když je stříbro čisté, tak ho ještě opláchneme pod tekoucí vodou, abychom ho zbavili slaného nánosu. Balení 2ml roztoku s ponorným sítkem. Snadno a rychle vyčistí a do vysokého lesku vyleští jakýkoliv šperk.


Po vyčištění zároveň chrání šperk před oxidací a sulfidací. Budete potřebovat: alobal nebo hliník, jedlou sodu, měkkou utěrku. Nachystejte si malou nádobku a nalijte do ní přípravek Aurex na čištění zlata, stříbra , mědi, mosazi, bronzu 2ml tak, aby byl kov ponořen.


Roztok na čištění stříbra

Malé šperky (řetízky, náramky, náušnice, prsteny) vložte do této čistící lázně na až minuty. Připravte se na čištění zčernalého stříbra. Ať už se jedná o stříbrné šperky, příbory či nejrůznější dekorace, černání se nevyhne žádným věcem vyrobeným ze stříbra.


Stříbro je stálý kov, nicméně jakmile přijde do styku se sirovodíkem, začne se na povrchu tvořit černý sulfid stříbrný.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě