Vodní kámen záchod

Během vašeho úklidu jiných částí WC začne působit na usazené nečistoty a naleptá vodní kámen. Pod límec mísy nadávkujte čisticí gel. Všechny přípravky si vybírejte raději bez chloru, přesněji chlornanu sodného.


Působí sice jako bělidlo, ale současně naleptává keramiku. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen.

Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou. Pokud máte tvrdou vodu, najdete ho ve varné konvici, na kachličkách v koupelně, ve sprchovém koutě, na vodovodních. Nech to odmočit delší dobu. Mě na vodní kámen pomohl jen ocet.


Co potřebuju očistit obalím hadrou namočenou do octu a vše zabalím do igelitu-vodovod. Co mě napadá ještě navíc koupit krtka(je to hydroxid sodný, má to třeba teta drogérie, ale schovaný je to jed a musíš se zeptat), to nasypat do záchodu a. Takhle si můžete osladit život s Coca colou.

Pokud jí kvůli tomu budete jako nápoj odsuzovat, můžete tenhle nápoj využít i jinak. Do čištění záchodové mísy a splachovací nádrže se nikomu moc nechce, ale právě v těchto místech se vodní kámen často usazuje. Jeho odstraňování ale nemusí být tak těžké.


Práci vám usnadní čisticí chemické prostředky, stejně tak i ocet a další domácí. Močový kámen se pak na takovém povrchu usazuje také mnohem snáze. Jak jsem zničila nezničitelné a vyhrála dlouholetý souboj s vodním kamenem, ale pozor - BEZ CHEMIE. Více najdete zde tak hoďte očkem. Vše je pravda, žádné přikrášlování.


I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Odstranit vodní kámen z WC zkuste tak, že ocet v noci nalejete přímo do splachovací nádržky a necháte působit několik hodin.


Ideálně pokud byste vodu z nádržky vypustili, zastavili přívod vody a nalili čistý ocet. Potom aspoň 2x po sobě spláchněte. Holky, ani po půl roce v tomhle bytě se mi nepodařilo zbavit toho nechutného vodního-močového kamene v záchodě. Jak vyčistit vodní kámen a usazeniny ze záchoda, tedy WC mísy?


Nasypte sůl (asi půl sáčku) a nechte působit.

Stačí půl hodinky nebo déle. Pak vydrhněte WC štětkou. Nečistoty a vodní kámen na dně vodního rezervoáru se rozpustí.


V případě potřeby možné stejnou věc několikrát zopakovat. Vyčištění, tedy oprava protékajícího Geberitu, není nijak zvlášť složitá. Ventil může být také poškozen, ale naštěstí lze zakoupit nový. Stejně tak ani jeho výměna není příliš náročná. Usadeniny vodného kameňa sa samozrejme netýkajú iba záchodovej misy či nádržky.


Vodní kámen brání pohybu plováku. Dokonca v kúpeľni patrí vodný kameň medzi jedného z najväčších nepriateľov. Ak sa nám však objaví problém s usadeným vodným kameňom v záchodovej mise alebo splachovacej nádržke, môže nám spôsobiť rôzne problémy. Jak odstranit vodní kámen ze záchodové mísy? Odstranění vodního kamene z vnitřku záchodové mísy a zpod jejího okraje je zapeklité a vyžaduje trochu jiný přístup: Použijeme výkonnější přípravek na odstranění vodního kamene – ať už gelový čistič, nebo bělidlo speciálně určené pro použití v záchodové míse – a naneseme jej co nejblíže k vodnímu kameni.


Koncentrovaná kyselina je rychlejší, záleží i na složení kamene. Není třeba se z toho hroutit, vodní kámen či případné další nečistoty zvládnete odstranit i sami. Poradíme vám, jak na to. Když budete úklid opakovat pravidelně, třeba některým z těchto přípravků, skvrny ani vodní kámen nebudou mít čas se usadit, zvláště pokud použijete také WC blok (link na další požadovaný článek o WC blocích, až bude). Pro dokonalou čistotu bez.


Zdravím,poradí někdo fígl jak snadno se zbavit vodního kamene v záchodové míse?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě