Vsakovací nádrž

Většina měst a vesnic dešťovou kanalizaci postrádají, proto vám nabízíme alternativní řešení. Pan Fojtík mi rovnou řekl, že plastové boxy budou drahé a že se nám nevyplatí. Když jsem o tom přemýšlel, řekl jsem si, že lepší než utrácet peníze za vsakovací boxy, ze kterých se voda stejně ztratí, by bylo dát do země akumulační jímku.


V České republice je v současné doby zastavěno – území, ale dešťová voda se v zástavbě zasakuje pouze na cca – tohoto území. Tzn, ze ztraceného bednění je to blbost. Jak už tu někdo zmiňoval, stačí vykopat jámu na požadovanou kubaturu, vystlat filcem (geotextilii) a nasypat do ní šutr. Vsakovací nádrž je od slova vsakovat.


Eshop s kvalitními výrobky na zpracování a využívání dešťové vody na Vašem pozemku. Podzemní akumulační nádrže, čerpací technika, vsakovací moduly, filtrace a příslušenství. Akumulační nádrž je navržena jako retenční nádrž bez odtoku a slouží pro zachycení přívalových dešťů a následné využítí zachycené dešťové vody.


Vsakovací nádrž

Dešťovku je pak možné využít jak na zálivku zahrady , tak také třeba na splachování WC , mytí nebo třeba praní. Tím se vytváří obrovské prostory pro dešťovou vodu. Systém bodů se spojuje dohromady a můžete, vytvářet libovolné tvary a velikost.


Celý box je obalen geotextilií a zasypaný zeminou. Využitelnost boxů je téměř jejich kapacity. Pouze se třemi různými komponenty (půlkruhová tunelová část = vsakovací tunel, a jeho počáteční a koncové čelo s otvory) připravíte stabilní a rozsáhlý systém s minimálními stavebními náklady. Systém je velmi skladný a lehký, proto i dopravní náklady jsou minimální. Stránka popisuje nabídku nádrží na dešťovou vodu společnosti Nicoll.


Popisuje jak akumulační nádrž vybrat, jak funguje zachycení srážkové vody a jak dešťovou vodu využívat. Společnost nabízí nádrže Garantia Columbus, Cristall, Li-Lo včetně čerpací techniky. Retenční nádrž na dešťovou vodu je prvek obvykle osazený jako mezičlánek mezi dešťovými svody a kanalizací.


Případně je možné napojit nádrž na nějaký vsakovací systém, který umožní, aby se voda vsakovala do podzemních vod pomocí např. Když se rozhodnete pro vsakovací jímku, začnete uvažovat nad tím, jak má být veliká, hluboká a jak daleko od domu má být umístěna. Při návrhu vsakovací jímky je třeba dodržet vzdálenost od budov, hranic pozemků a studní. Dno vsakovací jímky navíc musí být od hladiny podzemní vody vzdálené alespoň metr.


Vsakovací nádrž

Výhodou tohoto systému jsou nízké pořizovací náklady na samotný objekt. Zmínky o vsakovací jímce jsou uvedené ve stavebním zákoně č. Před zaústěním vody do vsakovacích zařízení se podle kvality má předřadit hydroseparace (předčištění) (obr. 2).


Podzemní vsakovací zařízení jsou uměle vytvořené prostory pod úrovní terénu nad vsakovací plochou a jsou vždy kombinována s retencí srážkové vody. Pomocou prepojovacej sady je možný vyhotoviť sústavu nárží a podľa potreby zmenšovať alebo zväčšovať celkový objem. Vyberte si u nás jedny z nejkvalitnějších samonosných plastových nádrží německé výroby s usazením bez nutnosti betonáže.


Najdete u nás buď samotné nádrže a nebo celé sestavy. Naše systémy umožňují plné využití dešťové vody na zahradě nebo v domácnosti. Samonosná kruhová nádrž na dešťovou vodu 6m3.


Vyhloubí se dostatečně rozměrná vsakovací jáma. Po podsypání a vyrovnání dna jámy jsme opatrně na rameni rypadla spustili nádrž ,. Vsak přebytečné vody je možné řešit přes plošnou drenáž, vsakovací nádrž. Na vysypání se používá hodně hrubý štěrk frakce - aby byl co největší.


Retenční nádrž a vsakovací jímka jsou stavby, které se nekolaudují, proto by problém při kolaudaci být neměl.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě