Životnost bojleru

Jestliže od vámi zakoupeného bojleru vyžadujete dlouhou životnost a bezproblémový cho neměli byste opomíjet ani na pravidelnou údržbu a servisní kontroly tohoto zařízení. V opakovaných intervalech je vhodné odstraňovat nánosy vodního kamene. Ten se snažte odstranit ze všech možných částí.


Tento proces se týká především nemovitostí s vyšší tvrdostí vody. Odolnost vůči rzi a vodními kameni jsou klíčové faktory ovlivňující životnost boileru. Dívejte se po boilerech s vyjímatelným topným tělesem, které usnadní servis a čisticí otvory umožňující. Obecně jsem však s životností bojleru velice spokojen. A proto jsme opět zakoupili bojler od Dražic.


K mé prvotní nespokojenosti co se týče designu jsem měl obavy z napojení. Jelikož opticky vypadá větší a že je všechno jinak. Instalací vodního filtru prodloužíte životnost všech spotřebičů, které využívají vodu (pračka, bojler atd.). Běžný smaltovaný bojler má životnost cca let.


Životnost bojleru

Začal téci kolem jímky na termostat. A při opravách bojleru ve stáří let smalt v pohodě, co jsem měl možnost vidět. Problémy jsou pak další – kolem. Děkujeme Vám za důvěru projevenou nákupem dalšího ohřívače naší značky a věříme, že s ním budete už jen spokojen. V případě jakýchkoliv dotazů.


Což je cca sedminásobek ceny bojleru , takže pro mnohé nesmyslné. Tatramat Od: bojler 04. Dobrý den, nechal jsem se tu inspirovat jedním podobným dotazem. Připojit reakci : Životnost bojleru host - xx.


Životnost bojleru

Kombinovaný bojler na 160l, výroba Kovoděl Moravský Písek 3x měněnná spirála a přitom vyčištěn vnitřek. Vhodnou péčí lze velmi výrazně prodloužit životnost bojlerů - zásobníkových ohřívačů teplé vody. Je zde i přehled konstrukcí různých bojlerů. Smaltované bojlery, nerezové.


Vyžadujete od bojleru špičkovou kvalitu, dlouhou životnost a velký objem? Pak by vaší pozornosti neměl uniknout elektrický bojler Dražice OKCEV 2(bojler 200l). Pochází z dílny české společnosti Dražice, která je proslulá svou spolehlivostí a důrazem na bytelné provedení.


A právě to se vám u tohoto modelu dostane. Odborná a pravidelná údržba prodlužuje životnost bojleru. V oblastech s tvrdou vodou je vhodné zabezpečit odstranění nánosu kamene na stěně nádoby, topném tělese i tělese termostatu.


Doporučuje se pravidelná výměna každých až let (dle tvrdosti vody) hořčíkové tyče, která chrání vnitřní prostor nádrže před korozí. Tím se dá prodloužit životnost bojleru. Další kritérium je umístění ohřívače. Je třeba opravdu jednou za dva roky, kontrolovat.


Bojler John Wood - životnost let posts aug. Titanová anoda do bojleru TUV posts jan. Standardně se do ohřívačů vody instaluje jedna hořčíková anoda , která slouží jako dodatečná ochrana proti korozi a prodlužuje tak životnost.


Obvykle se jedná o zadřené ventilátory,cca 8-9let má životnost zásobník(což je i životnost běžného bojleru )expanzní nádoby,zřítka čerpadla. Zkoušel jsem již mnohokrát různě expanzní nádobu tlakovat po atm dolů od 5atm a taky nahoru od 5atm při zastavené studené vodě na hlavním přívodě, ale stále musím každý den vylévat pod pojistným ventilem velkou misku vody od bojleru 200l. Dle sdělení vodáren je v domě asi 5atm tlaku studené vody.


Představuji si to tak, že expanzní nádoba je tam proto.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě