Čím vyčistit smůlu

Jak vyčistit skvrny od pryskyřice (smoly, smůly)? Pryskyřici jde ale lehce omýt a látka se přitom neponičí a nezbudou ani fleky. Budete k tomu potřebovat jen odlakovač, který je výbavou.


Existuje i druhá metoda, kterou lze odstranit smůlu z oblečení bez použití speciálních (a tím pádem převážně velmi drahých) přípravků. Vezmeme si pár kostek ledu a přiložíme je na skvrnu. Po zatuhnutí opatrně odstraníme co nejvíce smůly (pozor, abychom nepotrhali látku) a pak flek potřeme tea tree olejíčkem. Když vsákne, místo ošetříme vatičkou nasáklou.


Pak je potřeme jádrovým mýdlem a střídavě vypíráme horkou vodou a terpentýnem. Nakonec je potřeme terpentýnem, látku dáme mezi dva savé papíry a místo přejedeme horkou žehličkou. Pod postižené oblečení dejte papírový kapesník či utěrku. Tento papírový kapesník několikrát přeložte a dejte ho pod postiženou oblast. Nyní si vezmeme vatičku a líh.


Na vatičku nakapejte pár kapek lihu. Vezmete si tuto vatičku a začněte jemně dané místo. Jak odstranit smůlu z oblečení?


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Smůlu z oblečení lze odstranit v domácích podmínkách i bez použití drahých přípravků kupovaných v drogérii. Smůla ze šišek byla na ručičkách atd. Mám také od smůly tričko, jak jsem zaštipovala na jaře borovice – to jsem zase tady.


Čím vyčistit smůlu

Chtěla bych Vás poprosit o radu, čím vyčistit autosedačku od smůly ? Pod prdel jsem mu dal jakysi hadr, ale na zadech mel trochu. Jen máloco člověka rozzlobí tak, jako to, když se ušpiní od této mastné a tuhé látky. Skvrna od smoly na oblečení! Na začátku by bylo dobré si vysvětlit, co to vlastně smola, nebo lidově. Tak dneska jsme byli u babičky pro předčasného Ježíška.


Dcerka mmj i vesele lezla pod stromečkem. Doma jsem si pak všimla,že má ve vlasech spoustu smůly :D. Použila jsem vsespasny kokosovy olej a světe div se,šlo to dolu :D.


Tak jen,že to je aktuální téma a třeba to taky někoho potká ;). Nový příspěvek od Lenka ned 07. Příspěvků Zobrazení Posled. Mezi lidmi koluje několik tipů, jak se s oblečením ušpiněným od pryskyřice vypořádat.


Na většinu z nich budete potřebovat líh nebo aceton (pozor – může poškodit barvu látky, proto jeho reakci raději nejprve vyzkoušejte na malém kousku látky). Z rukou jej též odstraníme tak, že jej uvolníme kuchyňským olejem a pak teprve umyjeme mýdlem. A jak odstraníme smůlu z podlahy?


Je třeba použít účinných prostředků, které podlahu nepoškodí. Mnozí z vás namítnou, že s tím mají zkušenosti a že smůla se dá poměrně snadno odstranit pomocí mýdla, různých odlakovačů a také pomocí lihu či technického benzinu. Potřebuji poradit čím odstranit smůlu z vlasů. Malému kápla dnes na hlavu smůla ze stromu a já nevím jak to z vlasů a hlavy dostat. Hele,možná bych ti odpověděla,kdybys.


Vezměte kus látky, ze které chcete. Určitě se vám někdy stalo, že jste se vy nebo kdokoliv jiný. Zdravím nemá někdo osvědčený tip, jak dostat z auta smůlu (smolu, pryskyřici atd.) z borovice? Měl jsem auto týden pod Chorvatskou borovicí a je teď samá kapka.


Ota Moderátor(ka) Místo: Praha Registrovaný: 9. Re: Čím vyčistit pryskyřici?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě