Jak velký bojler pro 2 osoby

Jak velký bojler pro 2 osoby

Jak velký bojler pro osoby. Pak uvažte, zda máte na bojler dost místa. Dalším faktorem je, kolik vody ve skutečnosti potřebujete – k vaření a hygieně. Obecně se uvádí spotřeba litrů na osobu , s tím počítaj.


Jak velký bojler pro 2 osoby

Ne každý má doma dálkové topení a dálkovou dodávku teplé vody, nebo kotel se zásobníkem. Teplou vodu ale potřebuje každý. Nemáte-li dálkové topení ani kotel se zásobníkem, k ohřívání vody budete nejspíš využívat bojler. Jaká by měla být jeho kapacita, aby vám nedošla teplá.


Totéž pokud bydlí osoby. Vertikální bojler - Vhodný tam, kde je dostatek místa. Výhodou je, že se v nich, na rozdíl od horizontálních bojlerů, tolik nemísí teplá voda se studenou.


Horizontální bojler - bojler umístěný na ležato se instaluje zejména ve. Menší 20-ti litrový bojler Dražice určený pro jednočlenou domácnost. Bojler - kolik litrů pro čtyřčlennou rodinu?


Smart bojlery zaznamenávají odběr teplé vody a. Fórum Topení, větrání a klimatizace. Ahoj, kolika litrový bojler jste zvolili pro 4-5ti členou rodinu. Ahoj maminky,řešíme s manžou jak velký bojler pro čtyři lidi. Někdo říká 2litrů a někdo,že stačí 1litrů. Máme i solární ohřev se zásobníkem na 1l vody(na zimu vypouštíme) Trvale bude v domku bydlet -osoby.


Jak velký bojler pro 2 osoby

Prosím poraďte s velikostí boileru. Tyto protichůdné parametry je proto potřeba skloubit s ohledem na počet členů domácnosti, jejich spotřebu vody (orientačně počítejte pro osobu cca litrů, pro osoby - 1litrů, pro osoby 1- 1litrů a pro osoby 1- 2litrů vody) a velikost koupelny, respektive místa, kde bude bojler umístěn. Ten totiž samozřejmě může být i jinde, třeba v komoře. Velký objem činí z modelu ideální volbu pro čtyřčlenné rodiny. Jediným výraznějším negativem tak zůstává nutnost dokoupit koncovku k připojení do elektrické sítě.


V tomto případě se jedná o příslušenství, které by zákazník u dražších kategorií spotřebičů očekával jako standard zahrnutý v ceně výrobku. Co se objemu týká, pro osobu by mohl 50l bojler stačit, pro osoby pak těch 80l. To za předpokladu minimální spotřeby mimo koupání. Suzy, bacha na ta doporučení! Firma může mít dohodu s dodavatelem a klidně ti nakonec doporučí šmejd!


Průtokáč 120L ohřáté vody za 23min. KW = 9KW bez dalšího udržovaní nahřáté vody v zásobníku. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Zdravím, klekl mi bojler , tak řeším novej a přemýšlím, jak velký potřebuju.


Pro představu nám 200l bojler bohatě stačí pro osoby , ohřev mám nastaven i přes kotel na dřevo na max. A takze zalezi na zvycich rodiny – vany vs sprchy za sebou uz je docela velky rozdil ;).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě