Tlakové zkoušky kanalizace

Zkoušky těsnosti kanalizace lze provádět vodou nebo vzduchem. Vzduchová metoda je rychlejší a méně nákladná. Odpadá čerpání, dovoz vody a prostoje před nasáknutím materiálu. Tlaková zkouška těsnosti vodou. Tyto zkoušky provádíme pomocí moderních a prověřených technik, které spolehlivě zjistí případné závady , ať už na potrubí či v jeho celém systému.


Tlakové zkoušky kanalizace

Provádíme tlakové zkoušky těsnosti kanalizací vzduchem a také zkoušky těsnosti jímek. Protokol o provedené zkoušce (vstupní výstupní tlak, časy zkoušek) vystavíme na místě. Tyto protokoly jsou nutností k předání nových staveb.


Grafy průběhu tlakové zkoušky jsou nedílnou součástí protokolu. Ve spojení s kamerovou zkouškou získáte měřením tlakových zkoušek jistotu o správném provedení výstavby kanalizace. Lze provádět i lokální měření, např. Výhody tlakové kanalizace Výhodami tlakové kanalizace je velmi malý rozsah zemních a výkopových prací (potrubí tlakové kanalizace se ukládá pouze do nezámrzné hloubky (až metru) a malé profily potrubního vedení DN až DN 1(číselné hodnoty jsou průměry v milimetrech). Monitorování realizujeme přenosným IBOS PRESS – přístroj pro tlakové zkoušky potrubí a kanalizace vzduchem.


Konečná tlaková zkouška se provádí provozním přetlakem dosaženým v okamžiku zahájení zkoušky. Třída maximálního povoleného provozního tlaku Zkušební látka Zkušební přetlak Začátek zkoušky (dosažení zkušebního tlaku) Zahájení měření Přetlak na. Provádíme kontroly a revize kanalizace pomocí monitorovací techniky.


Zjistíme problém a navrhneme řešení i cenu opravy. Prověříme těsnost vodovodních řádů, kanalizačního potrubí, revizních šachet, jímek a nádrží za použití spolehlivých metod. Provádíme revizní a tlakové zkoušky vodovodů do DN 3a vnitřní kanalizace RD Naše firma RHR - SVH v. PÍSEK - ZEMNÍ PRÁCE, VODOVODY, KANALIZACE , ČOV - tel. Proto se provádí tlakové zkoušky těsnosti potrubí, septiků, jímek, bazénů. V novostavbě rodinného domu jsme si pro klid duše a také pro kolaudaci nechali udělat tlakové zkoušky rozvodů vody.


Tlakové zkoušky kanalizace

Zde je video, jak takové tlakové zkoušky probíhají. Systém tlakové kanalizace je při dodržení provozního řádu téměř bezporuchový. Důležité je provádět pravidelnou údržbu zařízení. Závada je odstraněna na místě přímo u zákazníka.


Pozáruční servis a závady způsobené. Také provádíme tlakové zkoušky a to pomocí deformačního, nebo diferenčního tlakoměru v závislosti na objemu potrubí. Po revizi a tlakové zkoušce je vypracována revizní zpráva a zápis o tlakové zkoušce.


Vše je provedeno naším revizním technikem. Předpokladem pro provedení zkoušky těsnosti jímky je: vyčištěná jímka naplněná čistou vodou (není zahrnuto v ceně tlakové zkoušky ), možnost osazení tlakového uzávěru na přítoku do jímky. Během zkoušky nesmí do jímky nic přitékat, ani z ní odtékat. Je změřen případný únik vody při zkoušce a vystaven zkušební protokol o tlakové zkoušce.


Příčinu zápachu lze detekovat prostřednictvím zkoušky těsnosti kanalizace dýmem! Jestliže máte problém, že vaše kanalizace zapáchá, je možné provést její kontrolu rovněž generátorem kouře. Ta se dělá prostřednictvím.


Ceník zkoušky těsnosti kanalizace a jímek. Po dokončení výstavby nové sítě, případně při revizi kanalizace starých rozvodů, provádíme zkoušky těsnosti a tlakové zkoušky vnitřní nebo venkovní kanalizace. Těsnost kanalizace je důležitá proto provádíme zkoušky těsnosti kanalizace stlačeným vzduchem nebo vodou o volné hladině.


Praha - Vyšehradská 3. Rádi bychom vás informovali, že ve spolupráci s Cechem instalatérů ČR provádíme nová odborná školení. Předvším zkoušíme výrobky jako například: trubky, nádoby, armatury, ventily a různé atypické výrobky. Hydraulické tlakové zkoušky do max.


Pro plastový systém PPR platí následující pravidla pro uskutečnění tlakové zkoušky : systém se napouští po uplynutí min. Samostatně provádíme tlakové zkoušky , desinfekci a proplach vodovodů a vodovodních přípojek, chemický a mikrobiologický rozbor vody, zkoušky těsnosti kanalizace a kanalizačních šachet. Tyto zkoušky jsou pro nutné uvedení vodovodního a kanalizačního řadu i vodovodních a kanalizačních přípojek do provozu. Počítačem řízené tlakové zkoušky.


Lokalizace a trasování potrubí. Vysokotlaké čištění kanalizace a domovních odpadů. Strojní čištění domovních odpadů. Opravy havarijního stavu kanalizací.


Tlakové zkoušky kanalizace

Pro podrobnosti o našich službách kl.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Protokol o tlakové zkoušce vzor

Nastavení tlakového spínače vodárny

Jaký tlak v expanzní nádobě